$10.00 per sale site map main

  Forsiden 
 Meny
Forsiden Filendinger Forum
 
 
Hjelp oss å holde denne siden i live.
 Er du fornøyd med noen av rådene og tipsene på denne siden og føler du deg spart for mye trøbbel og penger? Da er dette din sjanse til å gi noe tilbake. Besøk denne siden for å lese mer om dette.

Google
Web
www.pc-hjelpen.com  

Login for medlemmer:
Brukernavn:

Passord:


Kapret startside


 

Jeg forandrer startsiden, men hver gang jeg starter maskinen på nytt endres den igjen!

 Dette skjer som oftest fordi dine sikkerhets innstillinger er satt for lavt og maskinen din er kapret av spion programmer heretter kalt spyware. Her er en del anbefalinger som vil stramme inn på sikkerheten og sørge for at du blir et vanskeligere mål for all spyware som finnes ute på nettet:

1) Vær kritisk til hva du laster ned!
Mange gratis programmer, og P2P (peer 2 peer) programmer som Grokster, Imesh, Kazaa og andre er blandt de mest beryktede og de installerer et stort antall innebygd spyware sammen med det opprinnelige programmet. Disse programmene stjeler system ressurser, gjør maskinen din tregere, kolliderer med annen installert software, eller rett og slett krasjer din nettleser eller også selve Windows.

2) Gå til Internet Explorer > Tools/Verktøy > Windows Update > produkt oppdateringer og last ned ALLE sikkerhets oppdateringene som finnes.
Det er viktig å holde seg oppdatert med de siste sikkerhets oppdateringene (fixer/patcher) fra Microsoft.
Installer disse patchene for Internet Explorer og forsikre deg om at din installation av Java VM er den nyeste. Det er noen velkjente sikkerhetshull i Microsoft's Java VM som hele tiden utnyttes av "nettleser kaprere".

3) Gå til Internet Options/Alternativer -> Security/Sikkerhet -> Internet, trykk 'default level'/'standard verdi', deretter OK.

Trykk så 'Custom Level'/'egendefinert'

Under ActiveX, sett de to første valgene ("Download signed/signerte and unsigned ActiveX controls) til 'prompt'/'spør først', og 'Initialize and Script ActiveX controls not marked as safe" to 'disable'.

Nå vil du bli spørt om du ønsker at ActiveX objekter skal kjøres og om du ønsker at disse skal installeres på maskinen din når du surfer (før du gjorde endringene over, gikk dette altså automatisk).
Sider som du helt sikkert vet er utenfor enhver mistanke kan du legge inn i Trusted Zone/sikker sone i Internet valg/sikkerhet.

Hvorfor er ActiveX så skummelt at du må øke sikkerheten?
Når nettleseren din kjører en activex kontroll, kjører den et såkalt eksekverbart / executable program. Dette er akkurat det samme som å dobbelklikke en .exe fil lokalt på harddisken din.
Vil du egentlig kjøre en hvilken som helst fil fra internett på maskinen din uten at du vet hva som skjer?

Her er noen flere råd:

4) Installer Javacool's
SpywareBlaster

Dette vil beskytte deg mot all spyware i dens database ved å blokkere installasjon av disse ActiveX objektene.

Download/last ned og installer de siste oppdateringer i programmet, da vil du se en liste over alle spyware programmene som Spywareblaster dekker (NB: Dette er IKKE spyware på din maskin, bare en liste)
Trykk "select all", så "kill all checked", og du er ferdig.
All spyware du har huket av "kill" for vil ikke plage deg lenger.
Selv om dette ikke bekytter deg mot all kjent spyware er det greit å se dette som et ekstra lag med beskyttelse. Ikke glem å sjekke om det har kommet oppdateringer i programmet hver uke/annenhver uke.

Det kan leses mer om dette hos
Wilderssecurity.

La oss ikke glemme at SpyBot Search and Destroy har en "gjør immun" funksjon som virker omtrent på samme måte.
Det kan ikke skade å bruke begge.

5) Enda et brilliant verktøy fra Javacool som vi kan anbefale er
SpywareGuard.
Programmet har en slags real-time/nåtid beskyttelses løsning mot spyware. Dette er et flott tillegg til SpywareBlaster's beskyttelses metoder.

Et anti-virus program leser filer før du åpner dem og hindrer programmer i å bli kjørt hvis den oppdager virus - SpywareGuard gjør det samme, men for spyware! Du bør ha et anti-virus program som kjører sammen med SpywareGuard, selv om dette ogaå har beskyttelse mot nedlastning og nettleser kapring / Browser Hijacking!

6) IE-SPYAD legger 5000 sider i din 'restricted zone'. På den måten vil du være beskyttet mot disse når du besøker dem.
http://www.staff.uiuc.edu/~ehowes/resource.htm#IESPYAD

 En annen side med mengder av informasjon om sikkerhet, og som er verdt et besøk er
http://www.wilders.org/


Tilslutt, som en oppfølger av alt ovenfor, hvorfor ikke kjøre Jason Levine's
Browser Security Tests
.
Dette vil gi deg innsikt i om din maskin fortsatt er blandt de som kan være offer for spyware og andre sikkerhetsbrister.

 

 
  

   


 
 
 
 Annonser

© 2003 PC-Hjelpen | Karlsrud production
:::
|
Web hosting by Fastname