$10.00 per sale site map main

  Forsiden 
 Meny
Forsiden Filendinger Forum
 
 
Hjelp oss å holde denne siden i live.
 Er du fornøyd med noen av rådene og tipsene på denne siden og føler du deg spart for mye trøbbel og penger? Da er dette din sjanse til å gi noe tilbake. Besøk denne siden for å lese mer om dette.

Google
Web
www.pc-hjelpen.com  

Login for medlemmer:
Brukernavn:

Passord:


Chkdsk / CheckDisk

Hvordan bruke Chkdsk i windows XP

 

Chkdsk lager og viser en statusrapport for en harddisk basert på filsystemet. Chkdsk lister og retter også feil på disken. Brukt uten parametre, viser chkdsk statusen til disken i det gjeldende drevet (f.eks c:).

Syntaks

chkdsk [drev:][[filbane] Filnavn] [/f] [/v] [/r] [/x] [/i] [/c] [/l[:størrelse]]

 

Parametre

drev: Spesifiserer diskstasjonen (fulgt av et kolon) eller disknavn.

[filbane] Filnavn : spesifiserer hvor og navnet på filen eller filene du vil at chkdsk skal sjekke for fragmentering. Du kan bruke wildcards for å spesifisere flere filer ( * og ?).

/f : Reparerer feil på disken. Disken må være låst. Hvis chkdsk ikke kan låse disken dukker en melding opp som spør om du vil sjekke disken neste gang du restarter maskinen.

/v : Viser navnet til hver fil i hver mappe ettersom disken blir sjekket.

/r : Finner ødelagte sektorer og gjenoppretter lesbar informasjon. Disken må være låst.

/x : Brukes bare med NTFS filsystem. tvinger drevet til å låses hvis nødvendig. Alle aktive proseser blir ugyldige. /x inkluderer funksjonaliteten til /f.

/i : Brukes bare med NTFS filsystem. Utfører en mindre kraftig sjekk av indeks innganger noe som reduserer den tiden chkdsk trenger for å utføre oppgaven sin.

/c : Brukes bare med NTFS filsystem. Hopper over sjekk av sykluser innenfor mappestrukturen, noe som reduserer den tiden chkdsk trenger for å utføre oppgaven sin.

/l[:size] : Brukes bare med NTFS filsystem. Endrer størelsen på loggfilen til angitt størelse. Hvis du utelater  /l viser den nåværende størelse.

/?: Hviser hjelp på kommandolinjen.

 
 
  

   


 
 
 
 Annonser

© 2003 - 2004 PC-Hjelpen | Karlsrud production
:::
|
Web hosting by Fastname