$10.00 per sale site map main

  Forsiden 
 Meny
Forsiden Filendinger Forum
 
 
Hjelp oss å holde denne siden i live.
 Er du fornøyd med noen av rådene og tipsene på denne siden og føler du deg spart for mye trøbbel og penger? Da er dette din sjanse til å gi noe tilbake. Besøk denne siden for å lese mer om dette.

Google
Web
www.pc-hjelpen.com  

Login for medlemmer:
Brukernavn:

Passord:


Hvordan lage bootdiskett / oppstartsdiskett av systemfiler i Windows XP
 

 Artikkelen under beskriver hvordan man manuelt lager en diskett av systemfiler som gjør det mulig å starte maskinen.

 Som en forsikring mot ikke å få starte Windows XP, kan du lage en boot diskett spesielt for Windows XP som lar deg starte operativ systemet. Du kan få bruk for denne disketten når den aktive partisjonens boot record eller andre obligatoriske filer blir skadet
 Logg på Windows XP, sett en tom diskett inn i diskettstasjonen  (A:) og formater disketten. Naviger til root mappen på systemet (i de fleste tilfeller er dette C:\) og kopier følgende filer til disketten (A:).

Boot.ini
NTLDR
Ntdetect.com

Hvis du ikke ser filene over, klikk Tools/Verktøy og klikk Folder Options/Mappealternativer i menyen til windows explorer. Klikk View/Vis fanen og klikk i knappen ved siden av Show hidden files and folders/Vis skjulte filer og mapper. Fjern haken ved Hide protected operating system files/Skjul beskyttede operativsystemfiler og trykk Apply/Bruk samt OK. Filene skal nå vøre synlige i Internet Explorer. Hvis filene ikke lar seg kopiere over, høyreklikk hver fil og trykk Properties/Egenskaper og fjern haken ved Read-Only/Skrivebeskyttet. Tilbakestill disse egenskapene etter at du har fullført kopieringsprosessen.

 I tillegg til disse filene kan du sjekke samme mappe for bootsect.dos og ntbootdd.sys. Hvis de er tilstede på maskinen din, kan du kopiere over disse filene på samme diskett.

 Denne disketten kan brukes som hviken som helst annen boot/oppstart diskett (A.\) og når du bruker denne gjør maskinen en kaldstart. Forsikre deg om at maskinens BIOS er satt slik at A:\ er først i boot/oppstart sekvensen

 

 

  
 
 
 Annonser

© 2003 - 2004 PC-Hjelpen | Karlsrud production
:::
|
Web hosting by Fastname