ECC - ECC minne

 

ECC: Error Correction Code. Feilkorreksjon av overførte data. Feil oppdages ved hjelp av såkalte paritetbits.
 
ECC-minne: Error-Correcting Code Memory. En spesiell type minne som tester for og korrigerer feil løpende. Minnet bruker et spesielt kretsløp som genererer sjekksummer for å korrigere feil større enn én bit.

 

www.pc-hjelpen.com

EDB - Elektronisk databehandling
 

 EDB er et samlebegrep på alt som har med utførelse av en hvilken som helst oppgave på en datamaskin. Eksempler på dette kan være: Jobbe med regneark og tekstbehandling, kalkulering av regnestykker o.s.v. kort fortalt, data som prosesseres av en datamaskin.

 

www.pc-hjelpen.com

EDO

 

  EDO Memory- Extended Data Ouput

En type minne (RAM) som samtidig som den mottar neste datablokk, sender en datablokk til prosessoren.


www.pc-hjelpen.com

EIDE

 

  EIDE - Enhanced Integrated Drive Electronics

EIDE er en standard utviklet av Western Digital. Siden slutten av 1994 har EIDE kontrollere blitt brukt i PC industrien i stedet for den tidligere IDE standarden på grunn av dens høye data overføringshastigheten.

Denne enheten kontrollerer lagringsmedium som harddisker, CD rom og CD brennere.

Seagate introduserte sin egen implementering av EIDE standarden og er kjent som Fast ATA.

EIDE overfører data med en hastighet opp til 16.6 MBps. Den nyere Ultra ATA som er en avart av EIDE, men utviklet av Seagate kan nå overføringshastigheter opp til 33 MBps.


www.pc-hjelpen.com

 

 

 

Email

 

 
Email - Electronic Mail

Et system brukt av datamskiner for å sende og motta beskjeder over internet. Når du sender en email eller mottar en email, vil beskjeden ligge på en mailserver helt til den er lastet ned og lest eller slettet. Med andre ord, du må  ikke være tilkoblet internett for å lese mail slik som med chatting.

 


www.pc-hjelpen.com

EPROM

 

 
EPROM - Erasable Programmable Read Only Memory

EPROM er en type ROM som kan slettes ved å bruke ultrafiolett lys og reprogrammeres ved bruk av en PROM programmerer. Disse brikkene har et lite gjennomsiktig område på topprn hvor UV lyset sletter data gjennom. Det finnes mange forskjellige typer EPROMer, noe som gjør dem veldig anvendelige. ROM'en vil beholde alle data til den igjen blit utsatt for UV lys. Det er vanlig å dekke til det lille gjennomsiktige området for å unngå potensielt data tap.


www.pc-hjelpen.com

EthernetEthernet - Nettverk

En standard i LAN (local area network) systemet. Ethernet støtter opp til 10 MBps overføring. En nyere implementering av Ethernet spesifikasjonen 100 Base-T støtter opptil 100 MBps. Den nyeste standarden (Gigabit Ethernet) støtter opptil 1000 MBps (1 Gigabit). Ethernet er vanlig på kontorer med ansatte som deler de samme filene.


www.pc-hjelpen.com