LAN

 

LAN - Local Area Network

LAN er vanlig på kontorer og brukes til å koble sammen 2 eller flere datamaskiner i den hensikt å dele filer og utstyr. LAN gir oss høyhastighets forbindelse (100Kbps - 100Mbps) mellom direkte tilkoblede maskiner.

WLAN er nesten det samme som LAN, men WLAN er trådløst og bruker radiobølger istedet for kabler. Denne type LAN er valdig nyttig, men kan fort bli endel dyrere alt ettersom hvor mange terminaler som skal kobles sammen.


www.pc-hjelpen.com

LCD

 

LCD - Liquid Crystal Display

LCD er en skjerm teknologi som er vanlig på bærbare PC'er og PDA'er. LCD teknologien har vært rundt oss i en årrekke og ble først tatt i bruk av George Heilmeier & co hos RCA's laboratorier i Princeton, New Jersey.

En Liquid Crystal Display/Skjerm virker på den måten at det er 2 lag polarisert materiale med flytende krystall i mellom. Når en elektrisk strøm tilføres de flytende krystallmolekylene spres de og tillater på den måten å slippe lys gjennom.

Moderne LCD skjermer bruker enten passiv eller aktive TFT matriser som gir et skarpere bilde, men til en høyere pris.


www.pc-hjelpen.com

 

 

 

LPT

 

LPT - Line Printing Terminal

Et vanlig navn brukt på parallell printer port på IBM og kompatible maskiner. Vanligvis har en maskin 1 LPT port, men kan ha opptil 3 stykker. De er i utgangspunktet skapt for å koble til skrivere, men en god del utstyr kan kobles til disse portene.


www.pc-hjelpen.com